Glasögon mode hösten 2013

Modet på glasögon hösten 2013 är lite utöver det vanliga. Vårens och sommarens retromode har gjort oss glasögonbärare lite modigare vilket banat väg för ett spännande mode hösten 2013. Glasögonen är idag verkligen en accessoar som gärna kan bytas beroende på val av outfit.

Tittar man på de större tillverkarna av glasögon finns det idag bågar som passar alla, i många olika material, utföranden och färger. Idag köper man inte ett par glasögon som man sedan byter ut då man inskaffar ett nytt par. Idag har många ett par olika glasögon att växla mellan och ett nytt par innebär bara ett tillskott i glasögongarderoben.

Form på bågen

En båge som kom redan i våras, som fortfarande är het är de ”John Lennon” runda bågarna som skapar en sofistikerad och modern stil. Dessa bågar ger oss både ett smakprov av 70-talet och av dagens modefluga.

retro bågar

De stora retrobågarna är fortfarande en trend i höst där ”ju större desto bättre” fortfarande lever kvar. Det som syns allt mer är att själva bågen i höst är lite nättare och mer sofistikerad. En klassiker är pilotbågen i stor modell med en skalm i guld. Denna båge har i sommar synt på många av våra större modebloggare och den ger en väldigt sofistikerat och modernt intryck.

pilotbågar

Är du lite mer vågad och vill sticka ut mer med dina bågar så är Cat-eye bågen ett tips i höst. På många av de större modevisningarna för i höst har dessa bågar varit med och det ger ett spännande kvinnligt, lite kaxigt uttryck.

Färg på bågen

De guld och honungsgula bågarna är fortfarande heta i höst men dessa kompletteras med bågar i olive, svart och olika nyanser av grått. ”Gray boom” är nämligen höstens snackis och de gråa tonerna finns med både i kläderna, accessoarerna och även glasögonen. Är du lite mer vågad och vill sticka ut mer är klarrött en färg som kommer på många bågar i höst.

Man kan egentligen inte säga att någon färg är fel eftersom det idag finns en uppsjö av olika bågar, i olika färger. det som gäller är snarare att hitta en färg som passar bra överens med de färger man har på sin övriga outfit.